Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Aardbeien met Yoghurt
donderdag 26 juli 2007

Image

Het is weer aardbeientijd; heerlijk dat zomerfruit samen met wat fris zure yoghurt. Lekker op smaak gemaakt met wat poedersuiker en klaar is het nagerecht.

Lees meer...
 
Albondigas con almendras - Gehaktballetjes in amandelsaus
maandag 16 juli 2007

Image

Tapas zijn heerlijke Spaanse gerechtjes, die worden geserveerd in het café om de hoek of het restaurantje langs de weg als hapje voor de lunch of voor het diner. Deze heerlijkheden zijn sinds mensenheugenis een traditie in Spanje.

Terwijl wij het moeten doen met onze chips, pinda's en kleffe blokjes kaas tijdens feestjes of recepties, genieten de Spanjaarden volop van hun tapas.

Maar wat zijn tapas precies? Het is moelijk te zeggen wat tapas zijn; het is eerder de leefwijze en de manier van eten in Spanje. Een Spanjaard gaat niet naar een bar om tapas te eten; hij gaat naar een bar om er wat te gaan drinken en wat praten met zijn vrienden en andere bezoekers. En om de lange tijd tussen lunch en diner te overbruggen worden er in de bar tapas geserveerd.

Tapas kunnen variëren van heel eenvoudige hapjes, zoals een schaaltje met plakjes chorizo (spaanse peperworst) of jamón serrano (een soort rauwe ham), tot decadente hapjes, zoals vers bereide slakken of een gegrilde kwartel. Ook albondigas worden veelal als tapa geserveerd. 

Lees meer...
 
Caldeirada de Dorada - Dorada uit de oven
maandag 09 juli 2007

Image

In Spanje wordt de lekkerste vis verkocht; de Dorada komt ook uit Spanje. Het is een heerlijke vis met smakelijke wit vlees. De Dorada hoort bij de familie van de baarsachtigen. Alle vissen, die behoren tot de familie van de baarsachtigen, hebben smakelijke wit vlees.

Persoonlijk vind ik deze vis klaargemaakt in de oven met wat aardappelen, ui, paprika en tomaten het lekkerste. Het bereiden van de Dorada op deze manier kost wel wat meer tijd, maar het resultaat mag er zijn.  

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 36