Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Gefrituurde Sardines
maandag 12 maart 2007

Image

In Spanje zijn sardines vooral vers te koop en worden veelal gebruikt om een lekkere tapa te bereiden. De  sardines worden meestal "a la plancha" bereid (op de barbecue of grill). Ook worden ze  wel gefrituurd geserveerd. In Nederland worden vooral sardines in blik verkocht. Maar verse sardines zijn ook wel verkrijgbaar op (vis)markten en bij de goed gesorteerde vishandelaar. 

De sardine is familie van de haring en behoort dus ook tot vette vissoorten. Deze vette vissoorten bevatten veel omega-3 vetzuren. Van de omega-3 vetzuren wordt gezegd dat zij belangrijk zijn in het voorkomen van hart-en vaatziekten. Ook verlagen zij het cholesterolgehalte in het bloed. Het schijnt zelfs dat je er ook nog slimmer van wordt, maar natuurlijk zijn gefrituurde sardines vooral lekker. Voor meer informatie verwijs ik u naar de Wikipedia, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Omega-3#Vette_koudwater-zeevis.

Lees meer...
 
Carne estofada con ajo - Gestoofd rundvlees met knoflook
maandag 05 maart 2007

Image

Gestoofd vlees smaakt altijd goed en door de eenvoudig bereiding kan het niet mislukken. Net als de lamsvlees-stoofschotel met pruimen kan je dit gerecht ook al eerder klaarmaken.

Dit recept is mijn variatie op de Spaanse "Carne Estofada con ajo y vinagre". Ik gebruik andere specerijen en voeg aardappelen en wortelen toe. Gekookte tuinbonen passen goed bij dit gerecht.

Lees meer...
 
Pollo al ajillo - Knoflookkip
maandag 26 februari 2007

Image

Dit is het lekkerste kip gerecht, die ik ooit heb gegeten. Het is een gerecht uit de regio rondom Madrid. Meestal wordt bij de knoflookkip een allioli (knoflooksaus) geserveerd. Dit gerecht heeft geen allioli nodig, omdat de kip na het bakken nog even wordt gesmoord in wat vocht (wijn, azijn en bouillon) met kleurstof en knoflook.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 33 - 36 van 36