maandag 12 maart 2007 |

In Spanje zijn sardines vooral vers te koop en worden veelal gebruikt om een lekkere tapa te bereiden. De sardines worden meestal "a la plancha" bereid (op de barbecue of grill). Ook worden ze wel gefrituurd geserveerd. In Nederland worden vooral sardines in blik verkocht. Maar verse sardines zijn ook wel verkrijgbaar op (vis)markten en bij de goed gesorteerde vishandelaar. De sardine is familie van de haring en behoort dus ook tot vette vissoorten. Deze vette vissoorten bevatten veel omega-3 vetzuren. Van de omega-3 vetzuren wordt gezegd dat zij belangrijk zijn in het voorkomen van hart-en vaatziekten. Ook verlagen zij het cholesterolgehalte in het bloed. Het schijnt zelfs dat je er ook nog slimmer van wordt, maar natuurlijk zijn gefrituurde sardines vooral lekker. Voor meer informatie verwijs ik u naar de Wikipedia, zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Omega-3#Vette_koudwater-zeevis. |
Lees meer...
|
|
maandag 05 maart 2007 |

Gestoofd vlees smaakt altijd goed en door de eenvoudig bereiding kan het niet mislukken. Net als de lamsvlees-stoofschotel met pruimen kan je dit gerecht ook al eerder klaarmaken. Dit recept is mijn variatie op de Spaanse "Carne Estofada con ajo y vinagre". Ik gebruik andere specerijen en voeg aardappelen en wortelen toe. Gekookte tuinbonen passen goed bij dit gerecht. |
Lees meer...
|
|
maandag 26 februari 2007 |
Dit is het lekkerste kip gerecht, die ik ooit heb gegeten. Het is een gerecht uit de regio rondom Madrid. Meestal wordt bij de knoflookkip een allioli (knoflooksaus) geserveerd. Dit gerecht heeft geen allioli nodig, omdat de kip na het bakken nog even wordt gesmoord in wat vocht (wijn, azijn en bouillon) met kleurstof en knoflook. |
Lees meer...
|
|
|
|
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>
|
Resultaten 33 - 36 van 36 |