Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Macaronischotel met olijven
maandag 26 maart 2007

Image

Tefwoorden voor dit gerecht zijn: eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Het is echt een éénpansgerecht van macaroni, kipfilet en tomaten. Lekker bij deze schotel zijn nog wat extra olijven en parmezaanse kaas. Ook kun je er nog Gegrilde hamlapjes en een Doperwtensalade bij serveren.

Voor deze schotel heb ik macaroni gebruikt, maar ook penne of fusilli kunnen worden gebruikt.

Lees meer...
 
Ham en Ananascocktail
donderdag 22 maart 2007

Image

Een cocktail is, volgens de Wikipedia, een mix van twee of meer alcoholische dranken aangevuld met vruchtensappen, vers fruit of honing. De cocktail wordt voornamelijk als aperitief gedronken.

Maar dit voorgerecht is ook een cocktail. Er wordt fruit in gebruikt en een alcoholische drank (slechts een klein beetje, maar toch). Verder wordt er nog wat gekookte ham, mayonaise, ketchup, peper en zout toegevoegd. De combinatie van deze ingrediënten maakt deze cocktail zo subtiel.

Lees meer...
 
Gestoofde Gans met perensaus
maandag 19 maart 2007

Image

Het vlees van een gans leent zich uitstekend om te stoven. Alleen de borstfilets worden kort gebraden/gebakken, net als biefstuk.

Ik kreeg 2 ganzen, die samen 2500 gram wogen. Allereerst heb ik een vriend gevraagd om deze ganzen in stukken te snijden/hakken. Er was geen pan groot genoeg om de ganzen in te braden.

Dit is een heel bijzonder recept geworden. Bij de gans heb ik namelijk peren en enkele biscuitjes toegevoegd. Samen met de knoflook en de tomaten leverde dit een verrukkelijke saus op. 

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 29 - 32 van 36