Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Sinaasappel/Banaan en kiwi met honing
vrijdag 13 april 2007

Image

Een lekker nagerecht door de combinatie van fruit met slagroom en een dressing van sinaasappelsap met honing. Dit nagerecht is heel eenvoudig te maken. 

Lees meer...
 
Bloemkool met kappertjessaus
maandag 09 april 2007

Image

Dit is een mooie manier om bloemkool met een andere saus te bereiden. Al hoewel het recept van origine uit Spanje komt, heb ik door de ingrediënten aan te passen een ander recept gemaakt.

Bloemkool is een van de meest bekende Nederlandse groenten en ook Nederlands meest gegeten groente. Deze groente is, net als de overige soorten kool, rijk aan vitamine C. Daarnaast bevat bloemkool ook nog calcium. 

Bloemkool komt oorspronkelijk uit Perzië en was zelfs al bij de oude Egyptenaren bekend. Tegenwoordig worden er meerdere soorten bloemkool geteeld; de groene en paarse bloemkool en de mooie decoratieve romanesco.  Broccoli behoort niet tot de familie van de bloemkool, maar is wel nauw verwant. De smaak van broccoli komt overeen met bloemkool.

Lees meer...
 
Gefrituurde aardappelschijfjes
maandag 09 april 2007

Image

Eigen gebakken of gefrituurde aardappelen smaken het best. Zelf frituur ik de aardappelen graag in de zonnebloemolie. Deze olie bevat onververzadigde vetzuren, welke het cholesterol kunnen helpen verlagen. Daarnaast is deze olie goed bestand tegen verhitten, hierdoor kan er mee gefrituurd worden.

Het is van belang om de olie na het gebruik te filteren en niet te vaak te gebruiken. Als de olie steeds opnieuw wordt gebruikt, zal de olie verkleuren (hij wordt zwarter) en bevat dan verbrande vetmoleculen. Alles wat er dan nog in gefrituurd wordt, smaakt aangebrand. De vetmoleculen zijn ook nog eens slecht voor de gezondheid.

Zelf gebruik ik de olie na het filteren nog slechts één tot twee keer, afhankelijk van de kleur van de olie en wat ik er in gefrituurd heb (na het frituren van vis gebruik ik de olie helemaal niet meer).

Deze gefrituurde aardappelschijfjes zijn heerlijk bij de Bloemkool met kappertjessaus en een stukje (gegrild) vlees. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 25 - 28 van 36