Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Salade met tonijn en ei
maandag 07 mei 2007

Image

Deze salade is gemaakt met Salanova Kluitsla. Dit is een nieuw soort sla en wordt verkocht met de kluit nog aan de sla. Hierdoor is deze sla langer houdbaar. Er zijn vier verschillende soorten kuitsla verkrijgbaar. Ik heb de eikenblad-variant gebruikt voor deze salade.

Om de salade te garneren gebruik ik tonijn, tomaat en eieren. 

Lees meer...
 
Peren en Bramen Crumble
maandag 30 april 2007

Image

Nagerechten met vers fruit vind ik zelf heerlijk. Dit nagerecht bevat peren samen met bramen. Daar bovenop komt wat crumble. Een mooie combinatie.

Ik maak gebruik van Conference peren. Het is een smaakvolle peer met veel roestige bruine vlekken en soms een blos op de wangen. Dit ras wordt veel geteeld in Nederland. De meeste peren komen uit de Betuwe en van de Zeeuwse eilanden. De Conference kan goed bewaard worden.

Bramen zijn in het najaar vers te verkrijgen, zeker als je ze zelf plukt in de duinen. Dit is een ideaal nagerecht voor de herfstdagen, maar ook in de andere seizoenen smaakt dit gerecht prima. Alleen zal je de bramen uit pot of vriezer moeten halen. 

 

Lees meer...
 
Heldere Champignonsoep
maandag 23 april 2007

Image

Champignonsoep wordt meestal bereid als een gebonden soep. Er wordt dan uitgegaan van een soep op roux-basis. Een roux wordt klaargemaakt door een gelijke hoeveelheid boter en bloem te gebruiken.

Op deze manier krijg je een heerlijke soep, maar het kan ook anders..... Ik heb een ongebonden champignonsoep van eigengemaakte Kippenbouillon gemaakt. Heerlijk.......

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 21 - 24 van 36