Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Empanada de Lomo - Spaanse pizza met varkensvlees
maandag 21 mei 2007

Image

Wij hebben voor het eerst een empanada in Spanje gegeten en wel in Asturias. Mijn zoon had al een paar dagen gevraagd of wij nog pizza gingen eten en steeds kwam dit er niet van.

In Llanes liepen we langs de haven. Daar stonden een aantal marktkraampjes met lokale producten. Eén van deze kraampjes verkocht Empanada; dit lijkt op een dubbelgevouwen pizza. We kochten een aantal stukken om als lunch te gebruiken.

Image

Zie Jimi hier eens genieten van zijn "pizza". Volgens hem was het de lekkerste pizza ooit. Ook zijn zus Kitty genoot van de Spaanse pizza. Er was geen betere lunch dan deze.

Lees meer...
 
Mejillones - Mosselen
maandag 14 mei 2007

Image

Echte Zeeuwse mosselen zijn heerlijke en gezonde zeevruchten. Voorheen kon je eigenlijk alleen eten als de "R" in de maand voorkwam (van september tot april), maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar wel verkrijgbaar.

Ook in Spanje worden de Nederlandse mosselen wel gegeten, maar de lokale mosselen zijn daar meer geliefd. De Spanjaarden bereiden de mosselen heel simpel; doe de mosselen in een pan en kook ze gaar. Ze smaken dan geweldig.

Lees meer...
 
Garnalen-veldsla
maandag 14 mei 2007

Image

Salades zijn ideaal als bijgerecht, omdat je met slechts een aantal ingrediënten eindeloos kunt varieren. Dit geldt ook voor deze salade. Hier gebruik ik veelal de zelfde ingrediënten als bij mijn andere salades, maar door een andere combinatie smaakt de salade weer totaal anders. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 17 - 20 van 36