Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Feeds
Tomatenkomkommersalade
maandag 18 juni 2007

Image

Ik hou ontzettend veel van lekkere frisse salades. Dit is ook zo'n heerlijke salade met gezonde ingrediënten zoals tomaten en komkommer.

Goede rijpe rode tomaten zijn gezond omdat tomaten een anti-oxidant (lycopeen) bevatten, die mogelijk bescherming biedt tegen kanker en hart-en vaatziekten. Daarnaast zijn tomaten een goede vitamine A bron (in de vorm van β-caroteen).

Komkommer wordt beschouwd als een echte slankmaker door de grote hoeveelheid water en het lage caloriegehalte. Hierdoor vormt de komkommer een goede aanvulling op de tomaten in deze salade.

Lees meer...
 
Roti met vulling van vlees
maandag 11 juni 2007

Image

Dit is mijn favoriete gerecht uit de Surinaamse keuken. Het gerecht bestaat uit een roti en een stoofschotel.

In de Surinaamse keuken is een roti een soort "pannenkoek" gemaakt van bloem, zout en gist. Deze pannenkoeken bestaan uit dunne laagjes. Tussen deze laagjes zitten gele spliterwten (dhal), die van te voren zijn geweekt en gaar gekookt.

Daarbij hoort een stoofschotel met vlees, groente (meestal snijbonen, sperziebonen of kouseband), aardappelen en gekookte eieren. Er wordt massala (een currysoort) en pepertjes gebruikt om het gerecht op smaak te maken. Extra pittig wordt dit gerecht als je gebruik maakt van een Madame Jeanette-peper.

Natuurlijk eet je dit gerecht met de handen. Je neemt een stukje roti en pakt met de roti wat vlees, groente en aardappelen.  

Lees meer...
 
Rijstpudding met tutti-frutti
maandag 04 juni 2007

Image

Kinderen zijn dol op rijstpudding of rijstepap. Het is ook nog eens makkelijk zelf te maken. Door de combinatie van tutti-frutti met rijstpudding wordt het een feestelijk nagerecht.

Tutti-frutti is een mengsel van gedoogde zuidvruchten, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit landen rondom de Middellandse zee. Het mengsel bevat vaak gedroogde pruimen, appels, abrikozen, peren, dadels en vijgen. Voor het gebruik moeten deze vruchten worden geweld. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende > Einde >>

Resultaten 13 - 16 van 36