donderdag 26 juli 2007 |

Het is weer aardbeientijd; heerlijk dat zomerfruit samen met wat fris zure yoghurt. Lekker op smaak gemaakt met wat poedersuiker en klaar is het nagerecht.
Bereidingstijd- 10 minuten voorbereiden (aardbeien schoonmaken en wassen)
- 10 minuten bereiden (in schaaltjes doen en yoghurt met suiker kloppen)
Ingrediënten- 500 gram aarbeien
- 1 beker stand-yoghurt (500 ml)
- wat poedersuiker
Bereidingswijze Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en was ze af. Laat de aardbeien goed uitlekken. Snij de grotere aardbeien in stukken. Verdeel de aarbeien over de schaaltjes. Klop vervolgens voorzichtig wat poedersuiker door de stand-yoghurt. Als de yoghurt snel of hard wordt geklopt, wordt de structuur uit de yoghurt geklopt. Verdeel de yoghurt, vlak voor het opdienen eveneens over de schaaltjes. Serveer direct, omdat anders het suiker in de yoghurt het vocht uit de aarbeien onttrekt. |