Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Tomatenkomkommersalade Afdrukken E-mail
maandag 18 juni 2007

Image

Ik hou ontzettend veel van lekkere frisse salades. Dit is ook zo'n heerlijke salade met gezonde ingrediënten zoals tomaten en komkommer.

Goede rijpe rode tomaten zijn gezond omdat tomaten een anti-oxidant (lycopeen) bevatten, die mogelijk bescherming biedt tegen kanker en hart-en vaatziekten. Daarnaast zijn tomaten een goede vitamine A bron (in de vorm van β-caroteen).

Komkommer wordt beschouwd als een echte slankmaker door de grote hoeveelheid water en het lage caloriegehalte. Hierdoor vormt de komkommer een goede aanvulling op de tomaten in deze salade.

Bereidingstijd

  • 5 minuten voorbereiden
  • 15 minuten bereiden 

Ingrediënten

  • 4 rijpe rode tomaten (pommodori)
  • ½  komkommer
  • ½ rode ui
  • 1 pot feta met olijven en kruiden op zonnebloemolie

Bereidingswijze

Was de tomaten en komkommer en maak de ui schoon. Snij de tomaten en de komkommer in dunne plakjes. Snij de ui in dunne ringen.

Doe de plakjes tomaat en komkommer samen met de ui-ringen in een schaal. Voeg de olijven en feta uit de pot toe en meng alles goed door elkaar.

Maak een Dressing van citroensap met de zonnebloemolie (en de kruiden uit de pot), wat zout en een beetje citroensap. Gebruik voor de dressing slechts een ½ eetlepel citroensap.

Giet de dressing over de salade en serveer de salade direct.

Tip

Om de komkommer in dunne plakjes te snijden, kun je het beste de kaasschaaf gebruiken. 

 
< Vorige   Volgende >