maandag 18 juni 2007 |

Bonito van de grill; zo smaakt deze vis echt geweldig. Mijn kinderen vinden vis heerlijk en de bonito a la plancha is hun favoriet. De vingers worden er bijna bij opgegeten. En het is heel simpel klaar te maken. Alles wat je nodig hebt is een goede grillplaat of -pan, wat olijfolie, wat zout en natuurlijk de moten bonito.
Bereidingtijd- 5 minuten voorbereiden
- 20 minuten bereiden
Ingrediënten- 4 moten bonito
- wat zout
- wat olijfolie
Bereidingswijze Bestrooi de moten bonito met ruim zout en laat het zout 10 minuten intrekken. Verwarm ondertussen de grillplaat (of koekenpan). Smeer de moten bonito in met wat olijfolie en leg de moten op de warme grillplaat. Grill de moten aan beide zijden totdat zij gaar zijn (afhankelijk van de dikte van de moten; 15 tot 20 minuten). TipServeer de gegrilde bonito met wat gebakken aardappelen en de Tomatenkomkommersalade. Ook een stukje brood smaakt hier heerlijk bij.
|