Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Garnalen-veldsla Afdrukken E-mail
maandag 14 mei 2007

Image

Salades zijn ideaal als bijgerecht, omdat je met slechts een aantal ingrediënten eindeloos kunt varieren. Dit geldt ook voor deze salade. Hier gebruik ik veelal de zelfde ingrediënten als bij mijn andere salades, maar door een andere combinatie smaakt de salade weer totaal anders. 

Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiden
  • 10 minuten bereiden 

Ingrediënten

Voor de salade:

  • een bakje veldsla (ongeveer 250 gram)
  • 2 rijpe tomaten
  • 100 gram gare garnalen
  • 1 rode ui
  • zwarte olijven naar smaak 

Voor de dressing: 

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels appelazijn
  • zout naar smaak 

Bereidingswijze 

Was de veldsla af en maak deze goed droog (met een slacentrifuge). Leg de sla in een schaal en bestrooi de sla met wat zout.  Maak de ui schoon en snij vervolgens de ui in ringen. Was de tomaten af en snij deze in stukjes.

Schik de garnalen, stukjes tomaat, de olijven en uiringen over de veldsla.

Maak een dressing van de appelazijn, de olijfolie en het zout en schenk deze dressing vlak voor het opdienen over de salade.

 

 
< Vorige   Volgende >