maandag 07 mei 2007 |

Deze salade is gemaakt met Salanova Kluitsla. Dit is een nieuw soort sla en wordt verkocht met de kluit nog aan de sla. Hierdoor is deze sla langer houdbaar. Er zijn vier verschillende soorten kuitsla verkrijgbaar. Ik heb de eikenblad-variant gebruikt voor deze salade. Om de salade te garneren gebruik ik tonijn, tomaat en eieren.
Bereidingstijd- 15 minuten voorbereiden (eieren koken, sla wassen)
- 15 minuten bereiden
IngrediëntenVoor de salade - 1 krop kluitsla
- 2 eieren
- 6 kleine trostomaten (red pearl tomaten)
- 1 blikje tonijn op olie
Voor de dressing - 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Bereidingswijze Kook de eieren, laat ze schrikken en vervolgens afkoelen.
Was de tomaten en snij ze in tweeën. Pel de eieren en snij ze eveneens in tweeën. Snij de kluit van de sla en zorg dat alle bladeren los zijn. Was de sla af en maak deze goed droog (met een slacentrifuge). Schik de sla in een schaal. Maak het blik tonijn open en giet de olie af. Leg de tonijn bovenop de sla en schik de stukken ei en tomaat langs de tonijn. Vervolgens maak je de Dressing van wijnazijn en schenkt deze over de salade. Serveer de salade direct.
|