Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Macaronischotel met olijven Afdrukken E-mail
maandag 26 maart 2007

Image

Tefwoorden voor dit gerecht zijn: eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Het is echt een éénpansgerecht van macaroni, kipfilet en tomaten. Lekker bij deze schotel zijn nog wat extra olijven en parmezaanse kaas. Ook kun je er nog Gegrilde hamlapjes en een Doperwtensalade bij serveren.

Voor deze schotel heb ik macaroni gebruikt, maar ook penne of fusilli kunnen worden gebruikt.

Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiden
  • 20 minuten bereiden

Ingrediënten

Voor de macaronischotel 

  • 500 gram kipfilets
  • 3 eetlepels vers geperst citroensap
  • 500 gram macaroni
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram cherry-tomaten
  • 20 blaadjes basilicum
  • 75 gram zwarte olijven zonder pit
  • 1 bosui
  • vers gemalen peper
Voor de dressing
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout
Extra
  • wat geraspte parmezaanse kaas
  • zwarte olijven

Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur en breng het water aan de kook.

Was ondertussen de cherry-tomaten af en snij deze doormidden. Hak de basilicum-blaadjes fijn. 

Doe de kipfilets in een schaal, die in de magnetron kan. Besprenkel deze kipfilets met het citroensap. Als het water voor de macaroni bijna kookt, zet je de schaal met de kipfilets (en een deksel) in de magnetron. Laat de kipfilets gaar worden door de magnetron op 10 minuten te zetten bij 800W.

Kook in de tussentijd de macaroni beetgaar en giet het water af. Hou de macaroni warm op een laag vuur en roer 1 eetlepel olijfolie door de macaroni, om te voorkomen dat de macaroni gaat plakken.

Maak de Dressing van wijnazijn en voeg dit samen met de gehalveerde cherry-tomaten en de gehakte basilicum-blaadjes toe aan de macaroni. Laat het geheel even doorwarmen, terwijl jij de kipfilets in blokjes snijdt.

Voeg de blokjes kipfilet en de olijven eveneens toe aan de macaroni. Roer alles goed door en maak het op smaak met wat zout. Bestrooi de schotel met de vers gemalen peper en het gesnipperde bosuitje.

Serveer dit gerecht met wat extra olijven en parmezaanse kaas. 

Tip

Deze schotel is ook heerlijk om als salade (op kamertemperatuur) te serveren.

 
< Vorige   Volgende >