maandag 16 april 2007 |

Een heerlijk Spaans recept voor de warme dagen. Eenvoudig klaar te maken en snel op tafel. Deze salade kun je serveren als voorgerecht, maar met wat soep vooraf en een stukje brood erbij is het ook een lekker hoofdgerecht.
Bereidingstijd - 10 minuten voorbereiden
- 10 minuten bereiden
Ingrediënten - 400 gram kipfilet
- 3 eetlepels vers geperst citroensap
- ½ krop ijsbergsla
- 4 eetlepels mayonaise
- vers gemalen peper
Bereidingswijze Doe de kipfilets in een schaal, die in de magnetron kan. Besprenkel de kipfilets met het citroensap en zet schaal met de kipfilets (en een deksel) in de magnetron. Zet de magnetron op vol vermogen en laat de kipfilets in 10 minuten gaar worden. Laat de kipfilets afkoelen. Snij ondertussen de sla in fijne reepjes, was de sla en droog de sla in de slacentrifuge. Snij daarna de de afgekoelde kipfilets in blokjes. Meng de sla met de blokjes kipfilet en roer de mayonaise er door. Maak de salade op smaak met wat zout. Garneer de salade met veel vers gemalen peper. Tips- Ook bevroren kipfilets kun je in de magnetron doen, maar dan is de voorbereidingstijd 12 minuten.
- Gebruik bij voorkeur Zaanse mayonaise. Deze mayonaise is romiger.
- Als je alleen mayonaise wat te machtig vindt, kun je de mayonaise ook mengen met wat yoghurt.
|