Salade met feta en olijven |
|
|
maandag 19 maart 2007 |

Wij zijn gek op olijven; deze salade staat bij ons dan ook vaak op het menu. Hier heb ik zowel groene als zwarte olijven gebruikt in de salade, maar dit kun je toevoegen afhankelijk van jouw smaak. De feta is ongerijpte kaas van schapen- of geitenmelk en komt van origine uit Griekenland. De feta, die ik hier gebruikt heb, is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk (de verse melk). Deze feta wordt tegenwoordig wat vaker gemaakt, omdat deze feta wat steviger is en daardoor beter te exporteren is.
Bereidingstijd- 15 min voorbereiden (sla afhalen en wassen)
- 15 min bereiden
IngrediëntenVoor de salade - 1 krop sla
- 125 gram feta
- 1 pot groene olijven
- 1 pot zwarte olijven
- 6 kleine rijpe tomaten (roma tomaten)
Voor de dressing - 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Bereidingswijze Haal de sla van de nerf af en maak de stukken sla wat kleiner. Was de sla en droog deze in een slacentrifuge. Snij de tomaten en de feta fijn. Doe de sla in een schaal en voeg hieraan de tomaten en feta toe. Voeg vervolgens de olijven naar smaak toe. Maak een Dressing van wijnazijn. Schenk deze dressing vlak voor het opdienen over de salade.
|