Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Griesmeelpudding met rode saus Afdrukken E-mail
vrijdag 16 maart 2007

Image

Griesmeel is gewoon grof gemalen tarwe en bevat geen toegevoegd suiker. Ook couscous is een soort griesmeel evenals bulgur.

Van deze tarwe heb ik zelf een pudding gemaakt. Wij vinden deze pudding lekkerder doordat er minder suiker in zit en doordat de structuur van de pudding anders is, vergeleken met het kant en klare product. De eigengemaakte saus smaakt er heerlijk bij.

Bereidingstijd

  • 5 min voorbereiden
  • 10 min bereiden

Ingrediënten

Voor de pudding

  • 1 liter volle melk
  • 100 gram griesmeel
  • 70 gram suiker

 Voor de saus

  • eigengemaakte Bramenjam (of andere rode jam)
  • water

Bereidingswijze

Breng in een pan de melk aan de kook. Meng ondertussen de griesmeel met de suiker.

Voeg, als de melk kookt, het mengsel van griesmeel en suiker toe. Breng het geheel weer aan de kook en laat het 3 minuten koken op een laag vuur terwijl je steeds blijft roeren. Het roeren voorkomt dat de pudding aanbrandt.

Giet de hete griesmeelpudding in de schaaltjes en laat het eerst op het aanrecht afkoelen (ongeveer 15 minuten). Zet de schaaltjes in de koelkast om verder af te koelen (ongeveer 1 uur).

Meng de bramenjam alvast met een klein beetje water. Verwarm dit mengsel vlak voor het opdienen van dit nagerecht en giet op elk schaaltje een beetje van deze saus.

Tip

In plaats van schaaltjes kun je de hete pudding ook in een met water omgespoelde puddingvorm (van 1 liter) gieten. Vervolgens laat je deze afkoelen op het aanrecht en zet deze daarna in de koelkast om verder af te koelen (ongeveer 2 uur).

Vlak voor het opdienen keer je de puddingvorm om op een bord, waarbij het bord eerst op de puddingvorm wordt gelegd, waarna je dit geheel omkeert. Schudt de vorm met bord enige malen en de pudding zal loslaten. Verwijder de vorm en giet vervolgens de bramensaus er overheen.

 

 

 
< Vorige   Volgende >