Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Tuinbonen Afdrukken E-mail
maandag 26 februari 2007

Image

De tuinboon komt van origine uit het Middellandse-Zeegebied en in de vijftiende eeuw werd de tuinboon in Europa gegeten. Van de tuinboon zijn twee rassen bekend; met de enigszins bittere tuinboon-smaak en zonder de bittere tuinboon-smaak.

Zelf vind ik de tuinbonen met de bittere smaak het lekkerst en deze tuinboon wordt ook het meest verkocht. Deze tuinboon wordt veelal ingevroren verkocht.

Bereidingstijd

  • 20 min voorbereiden
  • 5 min bereiden 

Ingrediënten

  • 500 gram diepvries tuinbonen
  • wat zout
  • 1 klontje roomboter
  • 10 takjes peterselie 

Bereidingswijze 

Zet een pan met ruim water op met wat zout en wacht tot dit kookt. Voeg de tuinbonen toe en wacht tot het water opnieuw kookt. Laat de tuinbonen beetgaar koken en giet daarna het water af. Voeg aan de tuinbonen het klontje boter toe en laat dit smelten.

Snij ondertussen de peterselie fijn en strooi dit over de tuinbonen vlak voor het opdienen. 

Lekker bij de Carne estofada con ajo - Gestoofd rundvlees met knoflook.

 
< Vorige   Volgende >