Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Carne estofada con ajo - Gestoofd rundvlees met knoflook Afdrukken E-mail
maandag 05 maart 2007

Image

Gestoofd vlees smaakt altijd goed en door de eenvoudig bereiding kan het niet mislukken. Net als de lamsvlees-stoofschotel met pruimen kan je dit gerecht ook al eerder klaarmaken.

Dit recept is mijn variatie op de Spaanse "Carne Estofada con ajo y vinagre". Ik gebruik andere specerijen en voeg aardappelen en wortelen toe. Gekookte tuinbonen passen goed bij dit gerecht.

Bereidingstijd

  • 20 min voorbereiden
  • 20 min bereiden
  • 2 uur stoven

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg magere riblappen
  • 4 uien
  • 1 bol knoflook
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 250 ml water
  • ½ tablet runderbouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 theelepels milde paprikapoeder
  • 450 gram aardappelen
  • 2 winterwortelen
  • 20 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • zout en peper

Bereidingswijze 

Maak de uien schoon en snij ze in stukjes. Maak alle teentjes van de bol knoflook schoon en snij ze niet. Snij daarna het vlees in blokjes.

Breng 250 ml water aan de kook en voeg het halve tablet bouillon toe. Laat het staan, zodat het tablet kan oplossen.

Verhit de olijfolie in een pan en braadt het vlees aan (zie ook het Aanbraden van vlees). Voeg de in stukjes gesneden uien toe en fruit de uien totdat zij lichtbruin zijn. Voeg vervolgens de hele teentjes knoflook toe en fruit deze even mee.

Voeg het laurier, de paprikapoeder, de azijn en de bouillon toe. Roer het geheel goed door en breng het aan de kook.

Als het mengsel van vlees, uien en knoflook kookt, zet het vuur dan laag en laat het 1½ uur sudderen. Controleer regelmatig of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg zo nodig wat water toe.

Maak ondertussen de aardappelen en de wortelen schoon en was ze af. Snij zowel de aardappelen als de wortelen in blokjes en voeg ze toe aan het gestoofde rundvlees toe. Breng het weer aan de kook en zet het vuur laag als het kookt.

Laat het geheel nog een ½ uur sudderen.

Snij de peterselie en de bieslook fijn en strooi deze voor het opdienen over de stoofschotel.

Tip

Je maakt het gerecht van te voren klaar tot de aardappelen en wortelen moeten worden toegevoegd. Het toevoegen van de aardappelen en wortelen doe je een ongeveer half uur voordat je het gerecht wilt serveren.

 

 
< Vorige   Volgende >