Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Ham en Ananascocktail Afdrukken E-mail
donderdag 22 maart 2007

Image

Een cocktail is, volgens de Wikipedia, een mix van twee of meer alcoholische dranken aangevuld met vruchtensappen, vers fruit of honing. De cocktail wordt voornamelijk als aperitief gedronken.

Maar dit voorgerecht is ook een cocktail. Er wordt fruit in gebruikt en een alcoholische drank (slechts een klein beetje, maar toch). Verder wordt er nog wat gekookte ham, mayonaise, ketchup, peper en zout toegevoegd. De combinatie van deze ingrediënten maakt deze cocktail zo subtiel.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 1 uur koeling
  • 15 min bereiden 

Ingrediënten

Voor de cocktail 

  • 2 dikke plakken ham (elke plak ongeveer ½ - 1 cm dik)
  • 6 schijven ananas (uit blik)
  • 4 blaadjes sla (voor garnering)

Voor de cocktailsaus

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1½  eetlepel ketchup
  • flinke scheut whisky
  • wat zout en peper

Bereidingswijze 

Snij de plakken ham in blokjes en snij de schijven ananas in stukjes. Doe de stukjes ananas en ham in een kom en roer het even door. Laat dit mengsel ongeveer 1 uur staan op een koele plaats.

Doe in een andere kom de mayonaise, ketchup en whisky. Klop dit goed door elkaar en maak de saus op smaak met wat zout en peper. Laat het tot gebruik staan.

Schik de blaadjes sla in een glas of schaaltje. Schep hier bovenop het mengsel van ham en ananas en vervolgens wat cocktailsaus. Serveer het direct.

 
< Vorige   Volgende >