Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Octopussalade Afdrukken E-mail
maandag 26 februari 2007

Image

Deze salade heeft mijn Spaanse vriendin een keer klaargemaakt toen wij bij haar kwamen lunchen. Wij vonden de salade heerlijk. Het is direct mijn favoriet geworden. 

Bereidingstijd

  • 1 uur voorbereiden (octopus koken)
  • 15 - 20 min bereiden (salade maken)

Ingrediënten 

Voor het kookvocht

  • 1 liter water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kleine ui
  • 4 peperkorrels
  • 2 takjes peterselie
  • snufje zout

Voor de salade 

  • 1 gekookte octopus
  • 1 rode paprika
  • 1 gele of groene paprika
  • 1 kleine ui 

Voor de dressing 

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze 

Zet in een pan het water en de rest van de ingrediënten voor het kookvocht op en breng dit aan de kook.  Als het kookt doop dan de octopus 3 keer snel in het kookvocht onder. Vervolgens laat je de octopus ongeveer 1 uur koken. Proef na dit uur even; als het vlees zacht is, is de octopus gaar. Anders moet je het nog even laten koken. Proef na 10 minuten weer.

Draai het gas onder de pan weg en laat de octopus in het kookvocht afkoelen. 

Maak, als de octopus is afgekoeld, de ui en de paprika's schoon. Snij de ui en de paprika's in zeer kleine stukjes. Doe dit in een schaal.

Snij de poten van de octopus in ringen en voeg ze bij de ui en paprika in de schaal.

Maak een Dressing van wijnazijn en roer deze direct door de salade. Laat de salade enige tijd staan, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Tip

Door de octopus eerst 3 keer in het kookvocht te dopen, laat je het vlees schrikken waardoor het vlees malser wordt. 

 
< Vorige   Volgende >