maandag 19 februari 2007 |

Deze salade is lekker anders door de combinatie van garnalen en walnoten. De rode ui- en de paprika-ringen geven de salade een pittig accent. Serveer deze salade eens bij de Bonito in tomatensaus.
Bereidingstijd- 10 minuten voorbereiden (sla afhalen en wassen)
- 15 min bereiden (inclusief paprika en ui snijden)
IngrediëntenVoor de salade - 1 krop sla
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 150 gram gekookte garnalen
- handje gedopte walnoten
Voor de dressing - 1 eetlepel wijnazijn
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
Bereidingswijze Maak de sla schoon door de nerven uit de bladeren te halen en scheur de bladeren in stukjes. Was de salade af en maak deze goed droog (met een slacentrifuge). Leg de sla in een schaal en bestrooi de sla met wat zout. Snij vervolgens de ui en de paprika in ringen. Schik de garnalen, walnoten, ui- en paprikaringen over de sla. Maak een Dressing van wijnazijn en schenk deze dressing vlak voor het opdienen over de salade. |