Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Garnalen-walnoten salade Afdrukken E-mail
maandag 19 februari 2007

Image

Deze salade is lekker anders door de combinatie van garnalen en walnoten. De rode ui- en de paprika-ringen geven de salade een pittig accent. 

Serveer deze salade eens bij de Bonito in tomatensaus.

Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiden (sla afhalen en wassen)
  • 15 min bereiden (inclusief paprika en ui snijden) 

Ingrediënten

Voor de salade 

  • 1 krop sla
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 150 gram gekookte garnalen
  • handje gedopte walnoten

Voor de dressing

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze 

Maak de sla schoon door de nerven uit de bladeren te halen en scheur de bladeren in stukjes. Was de salade af en maak deze goed droog (met een slacentrifuge). Leg de sla in een schaal en bestrooi de sla met wat zout.  Snij vervolgens de ui en de paprika in ringen.

Schik de garnalen, walnoten, ui- en paprikaringen over de sla.

Maak een Dressing van wijnazijn en schenk deze dressing vlak voor het opdienen over de salade.

 
< Vorige   Volgende >