Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Bonito in tomatensaus Afdrukken E-mail
maandag 19 februari 2007

Image

Bonito is een vis, die voorkomt in de  Atlantische Oceaan en de Middellandse zee. Deze vis behoort tot de familie van de makrelen en is eigenlijk een kleine tonijn. Het is een zeer lekkere gezonde vis, die slechts korte tijd voor bereiding nodig heeft.

De bonito moet heel kort worden gebakken, omdat de vis anders te droog wordt. In dit recept wordt de vis slechts 5 minuten gebakken in een hete koekenpan en daarna in de tomatensaus mee verwarmd.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden (tomaten ontvellen en ui schoonmaken)
  • 10 minuten bereiden (uien fruiten en bonito bakken)
  • 40 min koken (saus laten koken)

Ingrediënten

  • 4 moten bonito (ongeveer 400 gram)
  • 2 uien
  • 500 gram verse tomaten
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel meel (bloem)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • vers gemalen peper

Bereidingswijze 

Zet een pan met water op en wacht tot het water kookt. Snij ondertussen aan de onderkant van de tomaten het vel kapot door kruislings een inkeping te maken.

Als het water kookt, dompel dan één tomaat in het kokende water tot het vel van de tomaat bij de inkeping begint om te krullen. Haal de tomaat dan uit het hete water en koel het af onder de koude kraan. Haal het vel van de tomaat af. Herhaal dit totdat alle tomaten ontvelt zijn.

Snij vervolgens de tomaten in stukken en verwijder de zaden. De zaden zijn altijd wat zuur van smaak en maken de saus dan ook te zuur.

Maak daarna de uien schoon en snij deze fijn. 

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit hierin de fijn gesneden ui. Voeg dan de in stukken gesneden tomaten toe en roer het geheel goed door. Voeg wat zout en suiker naar smaak toe en laat het geheel op een laag vuur sudderen voor 30 minuten.

Bestrooi de moten bonito met wat zout en peper. Doe het meel op een bord en haal de moten bonito hier door heen. Klop het overtollige meel af. 

Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olie. Bak hierin de moten bonito totdat de moten aan beide zijden lichtbruin zijn. Niet langer dan 5 minuten bakken anders worden de moten te droog.

Voeg de moten bonito toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog zachtjes warm worden (ongeveer 10 minuten). 

Snij ondertussen wat ringen van de groene paprika en bak deze in de overgebleven olie (van het bakken van de moten bonito).

Serveer de tomatensaus over de moten bonito en leg de gebakken ringen paprika er bovenop. 

Tip

De Garnalen-walnoten salade en wat pasta of een Tomatenbrood smaken erg lekker bij de bonito. 

 
< Vorige   Volgende >