Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Tomatensoep Afdrukken E-mail
donderdag 22 februari 2007

Image

Een smakelijke tomatensoep wordt door veel mensen gewaardeerd. Dit komt vooral door het gebruik van verse ingrediënten. De basis voor de goede tomatensoep zijn natuurlijk rijpe smakelijke tomaten. Daarnaast kun je met het toevoegen van wat groenten, gehakt, kruiden en/of specerijen de soep appetijtelijker maken. 

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden (ui en knoflook schoonmaken en fijn snijden)
  • 10 min bereiden
  • 1 uur koken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram gehakt
  • 1 dunne stengel prei
  • 500 gram verse tomaten
  • 1 liter water
  • 2 tabletten bouillon (kip of rund)
  • 70 gram tomatenpuree
  • vers gemalen peper
  • zout

Bereidingswijze

Maak de ui en de knoflook schoon. Snij de ui en de knoflook fijn. Was de tomaten af en snij ze in blokjes.

Verhit de olijfolie in een pan en voeg de fijn gesneden ui toe. Fruit de ui ongeveer 5 minuten. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze eveneens. Voeg het gehakt toe en bak het rul.

Snij ondertussen de prei in stukjes en was deze af. Voeg de stukjes prei aan het gehakt-mengsel toe en roerbak het geheel eventjes (ongeveer 2 minuten).

Voeg de fijn gesneden tomaten toe en een liter water. Voeg tabletten bouillon en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook.

Laat de soep ongeveer 1 uur zachtjes koken. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Tip 

Als je verse tomaten te bewerkelijk vindt kun je ook gebruik maken van tomaten uit blik.

De soep kan ook prima als hoofdgerecht, serveer dan bij de soep een lekker broodje.

 
< Vorige