Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Stoofpeertje met vanille vla Afdrukken E-mail
donderdag 15 februari 2007

Image

Stoofperen zijn een lekker bijgerecht (bijvoorbeeld bij wild), maar kunnen ook als nagerecht worden gegeten. Een heerlijk zoet peertje met wat vanille vla is erg lekker.

Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiding (schillen van 4 peren)
  • 1½ tot 2 uur bereiden

Ingrediënten

  • 4 stoofperen
  • wat water
  • veel rode wijn
  • snufje kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • maïzena
  • 400 ml vanille vla

Bereidingswijze

Schil de peertjes, maar laat ze heel en laat het steeltje eraan zitten. Doe de peren met het water, de rode wijn, het kaneel en suiker in een pan. De peren moeten grotendeels onder het vocht zitten. Breng het geheel aan de kook.

Laat de peertjes op een laag vuur koken totdat ze gaar zijn (na ongeveer 1½ uur). Controleer tijdens het koken of er nog voldoende vocht in de pan zit, om te voorkomen dat de peren aanbranden. Eventueel aanvullen met wat water.

Haal de peren, als ze gaar zijn, uit het kookvocht (voorzichtig, zodat de peertjes heel blijven) en leg ze op een bordje om af te koelen. Laat het kookvocht tot gebruik afkoelen.

Als de peertjes zijn afgekoeld plaats ze op een bordje of schaaltje. Schenk daarom heen de vanille vla.

Breng het kookvocht aan de kook en laat het verder inkoken. Door het inkoken ontstaat er een saus. Deze saus kun je gebruiken om dit nagerecht te verfraaien (door bijvoorbeeld een cirkel te maken bovenop de vanille vla).

Serveer dit nagerecht. 

Tip 

Als je wat meer saus nodig hebt of je wilt het kookvocht niet meer inkoken dan kun je het ook binden met wat maïzena. Meng de maïzena eerst met een beetje koud water. Breng ondertussen het kookvocht aan de kook. Voeg het maïzena-mengsel toe en roer het geheel goed door. Het kookvocht wordt nu dikker. Haal na 1-2 minuten de pan van het vuur. De saus is klaar om te gebruiken.



 
< Vorige   Volgende >