Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Komkommer-hamsalade Afdrukken E-mail
donderdag 15 februari 2007

Image

Komkommer is een prima basis voor een frisse salade. Met komkommer als uitgangspunt kun je eindeloos variëren. Ik heb de komkommer weer op de Spaanse wijze klaargemaakt. Aan deze salade heb ik verder mais, kapucijners, tomaten en reepjes (gekookte) ham toegevoegd. 

Bereidingstijd

  • 5 min voorbereiden
  • 1 uur komkommer in het zout laten staan
  • 10 min bereiden 

Ingrediënten

Voor de salade 

  • 1 komkommer
  • flink wat zout
  • 1 rijpe tomaat
  • 2 eetlepels mais uit blik
  • 2 eetlepels kapucijners uit blik
  • 50 gram reepjes of blokjes (gekookte) ham

Voor de dressing

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Was de komkommer en snij de komkommer in zeer dunne plakjes. Doe deze plakjes in een schaal en voeg er ruim zout aan toe. Roer de komkommer en het zout door elkaar en zet het geheel 1 uur in de koelkast. De komkommer neemt in deze tijd het zout op en scheidt het vocht af. Hierdoor wordt de komkommer zachter van smaak.

Snij de paprika's en de tomaat in kleine stukjes. Haal de komkommer uit de koelkast en doe de plakjes in een vergiet. Spoel de komkommer goed af. De zoute smaak moet bijna geheel verdwenen zijn. Laat de komkommer goed uitlekken.

Nadat de komkommer is uitgelekt, meng het in een schaal met het mais, de stukjes paprika, de stukjes tomaat, de kapucijners en de reepjes ham. Vervolgens maak je de dressing zonder zout. Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade. Maak de salade eventueel met nog wat zout op smaak.

Tip

Om een komkommer in zeer dunne plakjes te snijden kun je gebruik maken van de kaasschaaf en de plakjes komkommer er af schaven.  


 
< Vorige   Volgende >