Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Komkommer-paprikasalade Afdrukken E-mail
maandag 12 februari 2007

Image

De originele Spaanse salade is echt bijzonder. De komkommer wordt namelijk eerst een uur in het zout gezet, voordat de salade wordt gemaakt. Door de komkommer op deze manier te behandelen, wordt de smaak van de komkommer totaal anders.

Ik wilde de salade wel anders serveren en ik heb daarom aan de komkommer wat tomaten, paprika en mais toegevoegd.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 10 min bereiden

Ingredienten

Voor de salade 

  • 1 komkommer
  • flink wat zout
  • ½ gele paprika
  • ½ oranje paprika
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels mais (uit blik)
Voor de dressing
  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Was de komkommer en snij de komkommer in zeer dunne plakjes. Doe deze plakjes in een schaal en voeg er ruim zout aan toe. Roer de komkommer en het zout door elkaar en zet het geheel 1 uur in de koelkast. De komkommer neemt in deze tijd het zout op en scheidt het vocht af. Hierdoor wordt de komkommer zachter van smaak.

Snij de paprika's en de tomaat in kleine stukjes. Haal de komkommer uit de koelkast en doe de plakjes in een vergiet. Spoel de komkommer goed af. De zoute smaak moet bijna geheel verdwenen zijn. Laat de komkommer goed uitlekken.

Nadat de komkommer is uitgelekt, meng het in een schaal met het mais, de stukjes paprika en tomaat. Vervolgens maak je de dressing zonder zout. Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade. Maak de salade eventueel met nog wat zout op smaak.

Tip

Om een komkommer in zeer dunne plakjes te snijden kun je gebruik maken van de kaasschaaf en de plakjes komkommer er af schaven. 

 


 
< Vorige   Volgende >