Een doperwtensalade is vaak een salade van doperwten met aardappelen of met vlees. Deze salade is anders en lekker fris, door het gebruik van citroensap in de dressing.
Bereidingstijd- 5 min voorbereiden
- 15 min bereiden
Ingrediënten- 2 eieren
- 300 gram diepvries doperwten
- 4 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel vers geperst citroensap
- 6 blaadjes verse basilicum
- 3 takjes verse oregano
- 4 sprietjes verse bieslook
- flink wat zout
- 130 gram maïs uit blik
- 1 geelgroene paprika
- 1 wortel
- 1 gegrilde rode paprika (uit blik/pot)
- 2 kleine tomaten
- 1 kleine rode ui
Bereidingswijze Zet een pannetje met water op het vuur voor de eieren en voeg de eieren direct toe. Als het water kookt, haal je de pan van het vuur en laat je de eieren in dit hete water 10 minuten liggen. Daarna giet je het water af. De eieren zijn hard gekookt.
Ook zet je een pan met veel water op het vuur voor de doperwten. Breng het water aan de kook. Hak ondertussen de basilicum, de oregano en bieslook fijn.
Kook de doperwten beetgaar (zie het Koken van groenten). Doe ze in een vergiet en spoel ze met veel koud water af, om de voorkomen dat ze blijven doorkoken en daardoor te gaar worden. Maak de dressing. Roer de dressing door de doperwten en laat dit even staan. Schil ondertussen de winterwortel en snij deze in kleine stukjes. Was de geelgroene paprika en haal de zaadlijsten eruit. Snij de paprika in dunne reepjes. Snij de gegrilde rode paprika eveneens in reepjes. Voeg de maïs bij de doperwten evenals de reepjes paprika en de stukjes winterwortel. Laat de dressing goed intrekken. Dien de salade op met stukjes tomaat, ei en rode ui in ringen gesneden. |