donderdag 08 februari 2007 |
Kwark is eigenlijk hele verse kaas. Het wordt gemaakt van melk met melkzuurbacterieën, waaraan stremsel wordt toegevoegd. Ook kan kwark worden gemaakt van verwarmde karnemelk. Kwark heeft een lichtzure smaak en is goed te gebruiken als nagerecht.
Bereidingstijd- 10 min bereiden
- 5 min in schaaltjes doen en garneren
Ingrediënten- 1 blik perziken
- 300 gram dikke kwark
- poedersuiker
- eventueel nog wat slagroom
BereidingswijzeSnij 4 halve perziken in kleine stukjes. Doe deze stukjes in een schaal en meng dit met de kwark. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Zet het geheel in de koelkast tot gebruik. Verdeel het kwark-perzikmengsel over 4 glazen/schaaltjes. Snij de één stuk perzik uit het blik in partjes en maak van deze partjes een waaier bovenop het kwarkmengsel. Tip Garneer het geheel eventueel nog met een toefje slagroom (zie ook het Kloppen van slagroom). |