Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Gegrilde paprika Afdrukken E-mail
woensdag 17 januari 2007

Gegrilde paprika's worden veel in de keuken van landen rond de Middellandse zee gebruikt. De paprika's worden zelf gegrild, maar ook worden ze veel verkocht in blikjes. 

Bereidingstijd

  • 2 min voorbereiden
  • 3 min bereiden

Ingrediënten

  • 2 paprika's (of zoveel als u nodig heeft)

Bereidingswijze

Verwarm de grill in de oven voor totdat hij roodgloeiend is (ongeveer 5 minuten).

Was intussen de paprika's en snij de paprika's in vieren. Haal de zaadlijsten eruit en leg de stukken paprika met het velletje naar boven op een bakblik. Doe het blakblik in de oven en rooster de paprika's ongeveer 3 minuten onder de grill. Haal ze uit de oven als het velletje van de paprika's zwart beginnen te worden. Laat de paprika's laten afkoelen onder een vochtige theedoek of verpakt in keukenfolie. Haal daarna het velletje eraf.

Tip 

Indien dit te bewerkelijk is kun je ook gegrilde paprika's in een pot of blik kopen en deze in plaats van de zelf gegrilde paprika's gebruiken.

 
< Vorige   Volgende >