vrijdag 12 januari 2007 |

Gebakken appeltjes zijn een lekker alternatief voor (eigengemaakte) appelmoes. Bereidingstijd- 10 min voorbereiden
- 5 min bakken
Ingrediënten- 3 appelen (maakt niet uit welk ras)
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 2 theelepels kaneel
- 1 zakje vanillesuiker
- 30 gram roomboter
Bereidingswijze Schil de appelen en snij ze in vier stukken. Snij de stukken in partjes van 1 à 1½ cm dik. Meng de basterdsuiker met de kaneel en de vanillesuiker in een kom. Voeg hier de partjes appel aan toe en roer het geheel door, zodat alle partjes omhuld zijn met het suikermengsel. Smelt in een koekenpan de boter, maar laat de boter niet bruin worden. Zodra de boter gesmolten is, voeg je het appelmengsel toe en laat het zachtjes bakken (ongeveer 5 minuten). Na het bakken moeten de appeltjes zacht zijn, maar nog wel in partjes (geen moes van maken).
|