Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Versierde Spruitjes Afdrukken E-mail
maandag 08 januari 2007

Image

Spruitjes zijn een ondergewaardeerde groente. Hoewel spruitjes die je alleen kookt en vervolgens op tafel zet inderdaad saai zijn, kun je er natuurlijk ook wat meer van maken.

In dit recept heb ik de spruitjes gecombineerd met een uitje en wat gerookt spek, waardoor ze een stuk interessanter worden.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 10 min bereiden

Ingrediënten

  • 750 gram spruitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 125 gram gerookt spek (in blokjes of reepjes gesneden)

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon en spoel ze even af.

Zet intussen een pan ruim water op met wat zout. Breng het water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de spruitjes toe. Laat ze ongeveer 7 minuten koken, zie het Koken van groenten.

Verhit ondertussen in een koekenpan de olijfolie. Maak de ui schoon en snij deze in kleine stukjes. Fruit de ui in de koekenpan lichtbruin en voeg de blokjes spek toe. Fruit het geheel totdat de blokjes spek lichtbruin zijn. Doe de spruitjes bij de uitjes en het spek en roerbak het geheel nog 2 minuten.

Tip 

Serveer dit gerecht met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld Gegrilde hamlapjes.

 
< Vorige   Volgende >