maandag 08 januari 2007 |

Het grillen van vlees is smakelijk en eenvoudig. Zelf gebruik ik een grillplaat voor het gasfornuis, maar het kan natuurlijk ook op de barbecue of gewoon in de koekenpan. Ook zijn er speciale grillpannen te koop. Die hebben het voordeel ten opzichte van de koekenpan, dat er ribbels in de bodem zitten, waardoor het vlees niet in zijn eigen vocht kookt. En natuurlijk ziet het vlees er wat mooier uit. Gegrild vlees smaakt lekker bijvoorbeeld lekker bij gekookte aardappelen en Versierde Spruitjes.
Bereidingstijd - 5 min voorbereiden
- 10 min bereiden
Ingrediënten - 4 hamlapjes
- chilipoeder
- zout
Bereidingswijze Marineer de hamlapjes met wat zout en de chilipoeder. Laat het zout en de chilipoeder er even intrekken. Verwarm de grillplaat of een koekenpan met dikke bodem. Smeer met een kwast de grillplaat of koekenpan in met wat olijfolie. Leg de hamlapjes op de hete grill of in de hete koekenpan en bak deze lapjes aan beide zijden op hoog vuur bruin (elke zijde ongeveer 5 minuten, voordat je de lapjes omkeert). |