Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Sambal Goreng Boontjes Afdrukken E-mail
maandag 05 februari 2007

Image

Sambal Goreng boontjes is een pittig groenten gerecht en komt uit de Indonesische keuken. Oorspronkelijk maak je het gerecht klaar met snijbonen en lombok. Ik heb gekozen om gebruik te maken van sperziebonen en van (kant en klare) sambal. 

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 20 min bereiden

Ingrediënten 

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram sperziebonen
  • (zonnebloem)olie
  • 3 theelepels sambal
  • 1 theelepel laos (gemalen)
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 dl water
  • 50 gram santen
  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • 10 gram kokos

Bereidingswijze

Maak de sperziebonen schoon (punten) en was ze af. Laat in de vergiet goed uitlekken. Snij de bonen eventueel in stukjes. Maak de ui en de teentjes  knoflook schoon en snij de ui en knoflook fijn.

Verhit de olie in een pan op het vuur en voeg de fijn gesneden ui toe. Fruit de ui totdat deze lichtbruin is. Fruit ook de fijn gesneden knoflook. Voeg de sambal, laos en suiker doe en roer dit goed door de uien en knoflook. Daarna het water toevoegen en het geheel aan de kook brengen.

Voeg de sperziebonen toe en laat de boontjes op een hoog vuur koken totdat het vocht bijna helemaal verdampt is (nog bodempje water moet er in de pan blijven). Voeg het blok santen toe en het citroensap en laat het blok santen "smelten".

Roer de kokos door het gerecht voor het opdienen. 

 
< Vorige   Volgende >