Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Tomatenveldsalade Afdrukken E-mail
donderdag 04 januari 2007

Image

Tomaten met mozzarella en enkele blaadjes basilicum vormen een typisch Italiaans gerecht, Insalata Caprese. Mozzarella is een verse kaas gemaakt van melk (de wei). De originele mozzarella is gemaakt van melk van de waterbuffel, maar hier wordt bijna altijd mozzarella van koemelk verkocht.

In dit gerecht heb ik als variatie de basilicum vervangen door veldsla. Samen met de pittige balsamico-dressing, levert dit een lekkere frisse salade op.

Bereidingstijd

  • 5 min voorbereiden (het snijden van de tomaten en mozzarella)
  • 10 min  bereiden

Ingrediënten

Voor de salade 

  • 150 gram veldsla
  • 3 vleestomaten
  • 3 bolletjes mozzarella
Voor de dressing
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereidingstijd

Was indien nodig de veldsla en droog deze in een slacentrifuge. Schik de veldsla op een schaal en strooi er royaal zout overheen. Was de tomaten en snij elke tomaat in 8 plakken. Snij vervolgens elke bol mozzarella ook in 8 plakken.

Rangschik de plakken tomaat en mozzarella bovenop de veldsla. Maak de dressing. Giet de dressing vlak voor het opdienen over de salade.

 
< Vorige   Volgende >