Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Knoflooksaus Afdrukken E-mail
donderdag 28 december 2006

Image

Knoflooksaus is het lekkerst als deze saus gemaakt is van verse knoflook met een goede mayonaise en wat verse peterselie. Verse knoflook geeft de saus wat extra pit. Dit vind je niet in een potje of flesje terug. Deze knoflooksaus smaakt heerlijk bij een broodje Shoarma Speciaal of bij Gegrilde hamlapjes. De saus is heel makkelijk te maken.

Bereidingstijd

  • 5 min voorbereiden
  • 5 min bereiden 

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 1 à 2 theelepels vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels water
  • 5 takjes peterselie

Bereidingswijze met een vijzel

Maak de teentjes knoflook schoon en doe de teentjes knoflook in de vijzel. Voeg wat zout toe en maak de knoflook fijn met de stamper. Voeg vervolgens de mayonaise toe.

Vermeng de mayonaise met de teentjes knoflook en het zout. Voeg vervolgens het citroensap toe en het water. Roer het geheel goed door. Snijd de takjes peterselie fijn en voeg dit aan het mengsel toe. Dien de saus op in de vijzel.

Bereidingswijze met een staafmixer of keukenmachine

Maak de teentjes knoflook schoon en doe de teentjes in de keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Doe er eveneens de takjes peterselie bij en laat de machine draaien. Als de knoflook en de peterselie fijn gesneden zijn, voeg dan de mayonaise toe. Laat de machine nogmaals draaien totdat de mayonaise, de teentjes knoflook en de peterselie goed gemengd zijn. Voeg vervolgens het citroensap toe en het water. Laat de machine nogmaals draaien totdat het water en het citroensap goed zijn vermengd met de mayonaise. Maak de saus op smaak met wat zout. Dien de saus op.

Tip

Gebruik bij voorkeur de zaanse mayonaise uit pot of tube. Deze mayonaise zorgt voor een lekkere romige knoflooksaus.