Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Bleekselderijsalade Afdrukken E-mail
donderdag 28 december 2006

Image

Bleekselderij is een pittige groente en door zijn uitgesproken smaak leent bleekselderij zich uitstekend om verwerkt te worden in salades. Ik heb voor deze salade bleekselderij gemengd met tomaten en feta. Als dressing heb ik gekozen voor olijfolie en citroensap. Door deze combinatie is het een hele frisse salade geworden, die uitstekend bij diverse vleesgerechten gegeten kan worden.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 10 min klaarmaken

Ingrediënten

Voor de salade 

  • 8 stengels bleekselderij
  • ½ liter water
  • 2 tomaten
  • 1 stuk feta (ongeveer 200 gram)
Voor de dressing
  • 1 eetlepel vers geperst citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • wat zout

Bereidingswijze

Kook een halve liter water. Snij de benodigde stengels bleekselderij van de krop af. Was de stengels en snij de stengels in kleine stukjes. Doe de stukjes bleekselderij in een vergiet en giet het gekookte water er overheen. Hierdoor worden de stukjes bleekselderij iets zachter van smaak. Laat de bleekselderij in de vergiet uitlekken en afkoelen. Tijdens het wachten kunnen de tomaten gewassen en in blokjes gesneden worden. Voeg de tomaten toe bij de bleekselderij in de vergiet. Snij de feta in blokjes.

Meng in een schaal de bleekselderij met de blokjes tomaten en de blokjes feta.

Maak vervolgens de dressing. Roer de dressing vlak voor het opdienen door de bleekselderijsalade.

 
< Vorige