Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Shoarma Speciaal Afdrukken E-mail
woensdag 27 december 2006

Image

Shoarma is een vleesgerecht uit het Midden-Oosten. In de shoarma zaken wordt shoarma van lamsvlees geserveerd in een pita-broodje. In de supermarkt of bij de slager is meestal alleen shoarma van varkensvlees te koop.

Voor dit recept maak ik gebruik van shoarma van varkensvlees. In dit recept heb ik shoarma aangevuld met paprika, uien en knoflook, om er een hoofdgerecht van te maken. De "gewone" shoarma broodjes heb ik daarbij vervangen door Egyptisch ongerezen brood. Om er een complete maaltijd van te maken heb ik er een bleekselderijsalade en zelfgemaakte knoflooksaus bij geserveerd. 

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 10 min bereiden

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 750 gram shoarmavlees

Bereidingswijze

Maak de ui schoon en snijdt deze in grove stukken. Maak de teentjes knoflook schoon en snijdt deze in kleine stukjes. Daarna wast je de paprika's en maak je deze schoon. Snij de paprika's in grote stukken (vierkanten).

Nu moeten allereerst de uien worden gegrild. Grillen kan op een grillplaat (zie foto hieronder) maar kan ook in een koekenpan. De grillplaat of koekenpan moet van een dun laagje olie worden voorzien (insmeren met een kwastje). Als de koekenpan of grillplaat goed warm is leg de uien er in/op.

Roer regelmatig om de uien niet te laten plakken. Als de uien lichtbruin (gecarameliseerd) zijn, voeg dan de knoflook toe. Fruit de knoflook ongeveer 2 minuten. Laat de knoflook niet bruin worden, want dan wordt deze bitter. Vervolgens voeg je de stukken paprika toe. Laat het geheel 5 minuten bakken en roer regelmatig.

De uien, knoflook en de paprika's aan een kant van de grillplaat of koekenpan schuiven. Op de lege kant bereid je nu de shoarma. Als de shoarma bruin is vermeng je de uien, knoflook en paprika's met de shoarma en laat dit nog enige minuten grillen. De smaken van uien, knoflook en paprika's mengen zich op dat moment met de shoarma.

Image


Dit gerecht kun je serveren met Egyptische broodjes, bleekselderijsalade en zelfgemaakte knoflooksaus . De Egyptische broodjes zijn verkrijgbaar bij een Turkse winkel. Maar je kunt natuurlijk ook de gewone pita-broodjes gebruiken.


 
< Vorige