Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Fideua con Verduras - Pasta met groenten Afdrukken E-mail
woensdag 27 december 2006

Image

Hoewel je het misschien niet zult verwachten wordt er in de Spaanse keuken veel gebruik gemaakt van pasta. Vooral aan de oostkust van Spanje (Cataluña en Valencia) worden, naast rijst, veel pastagerechten geserveerd. Voor dit Spaanse éénpansgerecht maak ik dan ook gebruik van pasta. Ik heb deze pasta, Fideos, uit Spanje meegenomen. Deze pasta lijkt op dikke vermicelli en is in Spanje in diverse diktes verkrijgbaar. Voor dit gerecht kan je ook gebruik maken van macaroni.

Bereidingstijd

  • 10 min voorbereiden
  • 30 min kooktijd 

Ingrediënten

  • 500 gram worstjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram tuinbonen
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 1 glas witte wijn
  • 1 liter water
  • 2 tabletten groentenbouillon
  • enkele draadjes saffraan
  • 300 gram fideos (of macaroni)
  • 200 gram doperwten
  • olijfolie
  • snufje zout

Bereidingswijze

De olijfolie in een pan verhitten. De worstjes in de hete olijfolie dichtschroeien. In de tussentijd de teentjes knoflook schoonmaken en fijn snijden (zie Tips voor het schoonmaken en fijn snijden). De fijn gesneden knoflook bij de worstjes in de pan voegen en 2 minuten mee fruiten. Daarna de in stukken gesneden sperziebonen en tuinbonen toevoegen. Vervolgens de in stukjes gesneden tomaten en de witte wijn toevoegen. Het geheel laten koken totdat de alcohol van de wijn is verdampt.

Ondertussen in een aparte pan 1 liter water aan de kook brengen. Daarin de tabletten groentenbouillon oplossen en de draadjes saffraan toevoegen.

De hete bouillon aan de worstjes en groenten toevoegen en 10 minuten laten koken op hoog vuur.  Daarna de fideos toevoegen. Het geheel goed doorroeren om te voorkomen dat de fideos aan de bodem van de pan blijft plakken. Tenslotte de doperwten toevoegen en het geheel 20 minuten op een laag vuur laten koken totdat de fideos gaar is.

Voeg eventueel nog wat zout en peper toe, afhankelijk van de bouillon.

Tip

In het originele recept wordt gebruik gemaakt van spaanse worstjes, Chistorra. Deze worstjes zijn in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Daarom heb ik als alternatief turkse worstjes gebruikt. Ik heb deze worstjes gekocht bij de Turkse slager.

Bij dit gerecht heb ik Turks brood geserveerd en lekkere groene olijven. 

 
< Vorige   Volgende >