Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Salade van pasta Afdrukken E-mail
donderdag 20 september 2007

Image

Ik zit bij een club, die elke maand samen komt om in het Engels met elkaar te converseren. Nu was het idee geopperd om ook eens gezamenlijk te koken. Natuurlijk vond ik dit een geweldig idee.

We moesten allemaal een gerecht klaarmaken. Tijdens de bereiding hebben wij onder het genot van een glas wijn onze recepten besproken (natuurlijk in het Engels). Je ziet het eindresultaat van onze inspanning onderaan dit recept. De foto's zijn gemaakt door een lid van onze club.

De salade van pasta heb ik klaargemaakt. Deze salade is ook heerlijk bij vis of gegrild vlees, samen met een stukje Iers brood.

Bereidingstijd

  • 15 minuten voorbereiden (pasta koken)
  • 15 minuten bereiden (salade maken)

Ingrediënten

  • 400 gram diverse soorten pasta
  • 2 blikjes tonijn (bij voorkeur in zonnebloemolie)
  • 2 tenen knoflook
  • 20 takjes peterselie
  • 8 eetlepels olijfolie (80 ml)
  • 2 eetlepels witte wijnazijn (20 ml)
  • peper en zout
  • 80 tot 100 gram zwarte olijven
  • 80 tot 100 gram groene olijven
  • 5 kleine tomaten (± 150 gram)

Bereidingswijze 

Zet een pan water op het vuur en wacht tot het water kookt. Voeg de pasta met de langste kooktijd eerst toe en wacht totdat het water weer kookt. Laat dan de kooktijd ingaan en kook de pasta al-dente. Kook vervolgens alle pasta-soorten al-dente.

Spoel de pasta, na het koken, met koud water af om te voorkomen dat de pasta doorkookt. Laat de pasta vervolgens goed afkoelen.

Maak ondertussen de teentjes knoflook schoon. Doe de teentjes knoflook, peterselie, olijfolie, azijn, wat zout en peper in een hoge kom. Dit wordt de dressing voor de salade. Gebruik de staafmixer om enige tijd te mixen (ongeveer 2 tot 3 minuten). Als er een homogeen geheel is ontstaan, is de dressing klaar. 

Haal de tonijn uit de olie en voeg deze aan de goed afgekoelde pasta toe. Roer de dressing door de pasta en maak het geheel op smaak met wat zout en peper.

Meng de olijven met de pasta, maar hou enkele olijven achter voor de garnering. Schik de salade op een schaal en garneer deze met de achtergehouden olijven en de in partjes gesneden tomaten. Image

Tip 

Als je de pasta na het koken niet afspoelt, kookt deze door en wordt dan te gaar.

 
Volgende >