Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Pollo con hierbas - Gemarineerde Kipdrumsticks met kruiden Afdrukken E-mail
woensdag 15 augustus 2007

Image

Volgens de bekende reclame-slogan is kip een veelzijdig stukje vlees. Daar valt natuurlijk over te twisten maar ............ kip smaakt (mits goed klaargemaakt) heerlijk. Daarom nu een heerlijk simpel gerecht met kip om de vingers bij op te eten. 

 Bereidingstijd

  • 10 minuten voorbereiden
  • 30 minuten bereiden
  • 6 uur of meer marineren 

Ingrediënten

  • 4 kipdrumsticks
  • 4 tenen knoflook
  • 6 takjes tijm (per stuk ± 5 cm)
  • 3 takjes rozemarijn (per stuk ± 10 cm)
  • 10 sprietjes bieslook (elk sprietje ± 10 cm)
  • 1 takje citroenmelisse (± 10 cm)
  • sap van één citroen
  • 50 tot 75 ml olijfolie
  • wat zout en peper

Bereidingswijze

Maak de tenen knoflook schoon en snij ze fijn. Was de kruiden af en snij de kruiden zeer fijn. Maak een marinade door de fijn gesneden knoflook en de fijn gesneden kruiden met het sap van de citroen en de olijfolie te mengen. Roer het geheel goed door en voeg naar smaak zout en peper toe.

Hou ongeveer een half kopje marinade achter.

Giet de  marinade in een grote plastic zak en doe de drumsticks eveneens in deze plastic zak. Maak de zak dicht en laat de drumsticks marineren (minimaal 1 uur).

Haal de drumsticks uit de marinade en grilleer de drumsticks op de barbecue of grilplaat (ongeveer 30 minuten). Serveer de drumsticks met het halve kopje marinade en een takje rozemarijn. Image

Bij dit gerecht kun je Judias Verde a la Espaol - Snijbonen op spaanse wijze! en aardappelen serveren.

 

 
< Vorige   Volgende >