Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Caldeirada de Dorada - Dorada uit de oven Afdrukken E-mail
maandag 09 juli 2007

Image

In Spanje wordt de lekkerste vis verkocht; de Dorada komt ook uit Spanje. Het is een heerlijke vis met smakelijke wit vlees. De Dorada hoort bij de familie van de baarsachtigen. Alle vissen, die behoren tot de familie van de baarsachtigen, hebben smakelijke wit vlees.

Persoonlijk vind ik deze vis klaargemaakt in de oven met wat aardappelen, ui, paprika en tomaten het lekkerste. Het bereiden van de Dorada op deze manier kost wel wat meer tijd, maar het resultaat mag er zijn.  

 

Bereidingstijd

  • 20 minuten voorbereiden
  • 20 minuten bereiden
  • 40 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 2 dorada's (500 gram per stuk)
  • 2 uien (± 200 gram)
  • 6 middelgrote aardappelen (± 500 gram)
  • 1 rode of oranje paprika (± 150 gram)
  • 300 gram rijpe tomaten
  • wat olijfolie
  • zout en peper
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teenje knoflook
  • 5 takjes peterselie

Bereidingswijze 

Bestrooi de dorada's met zout en peper, ook de buikholte. Stop in elke vis (in de buikholte) een laurierblaadje. Laat het zout en peper intrekken (ongeveer 10 minuten).

Maak ondertussen de uien, de aardappelen en de paprika schoon. Snij de uien fijn. Snij de aardappelen in plakken en de paprika in reepjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Doe de plakjes aardappelen in de pan en bak ze bruin. Voeg vervolgens de fijn gesneden uien toe en fruit deze mee. Doe de reepjes paprika erbij en laat ze even meefruiten.

Doe in een andere pan ook 2 eetlepels olijfolie en verhit het. Braadt de dorada's aan in de hete olie.

Verwarm de oven voor op 200°Cv

Snij ondertussen de tomaten in plakjes. Neem een ovenschaal en smeer de ovenschaal in met wat olijfolie.

Doe de aardappelen, de uien en de paprika samen met de plakjes tomaat in de ovenschaal. Leg de dorada's bovenop het aardappelmengsel. Smeer de dorada's nog even in met een kwastje met wat olijfolie. Zet de ovenschaal in de oven totdat de dorada's gaar zijn (ongeveer 40 minuten).

Snij de peterselie en het teentje knoflook fijn. Meng de fijn gesneden peterselie en knoflook met 1 eetlepel olijfolie.

Haal de vissen uit de oven, als ze gaar zijn. Serveer de dorada's op een schaal en schik de aardappelen, de uien, de paprika en de plakjes tomaat rondom de dorada's. Schenk het peterselie- en knoflookmengsel over de dorada's en dien de vis warm op.

Lekker met wat stokbrood en een salade. 

 
< Vorige   Volgende >