Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Tapas
Albondigas con almendras - Gehaktballetjes in amandelsaus Afdrukken E-mail
maandag 16 juli 2007

Image

Tapas zijn heerlijke Spaanse gerechtjes, die worden geserveerd in het café om de hoek of het restaurantje langs de weg als hapje voor de lunch of voor het diner. Deze heerlijkheden zijn sinds mensenheugenis een traditie in Spanje.

Terwijl wij het moeten doen met onze chips, pinda's en kleffe blokjes kaas tijdens feestjes of recepties, genieten de Spanjaarden volop van hun tapas.

Maar wat zijn tapas precies? Het is moelijk te zeggen wat tapas zijn; het is eerder de leefwijze en de manier van eten in Spanje. Een Spanjaard gaat niet naar een bar om tapas te eten; hij gaat naar een bar om er wat te gaan drinken en wat praten met zijn vrienden en andere bezoekers. En om de lange tijd tussen lunch en diner te overbruggen worden er in de bar tapas geserveerd.

Tapas kunnen variëren van heel eenvoudige hapjes, zoals een schaaltje met plakjes chorizo (spaanse peperworst) of jamón serrano (een soort rauwe ham), tot decadente hapjes, zoals vers bereide slakken of een gegrilde kwartel. Ook albondigas worden veelal als tapa geserveerd. 

Lees meer...
 
Banderillas Afdrukken E-mail
dinsdag 13 februari 2007

Image

Banderillas zijn kleine koude hapjes op een cocktailprikker en worden vooral geserveerd in het noorden van Spanje. Een banderilla (dit is alles wat op één cocktailprikker zit) moet tegelijkertijd in je mond worden gestoken. Hierdoor worden de smaken van de hapjes vermengd en dit maakt de banderilla zo lekker spannend.

Ik heb zelf deze banderillas gecreëerd, door een aantal ingrediënten bij elkaar te nemen en gewoon te proeven. Ik was erg tevreden over het resultaat; ook bij mijn gasten vonden de banderillas gretig aftrek.

Banderillas zijn vernoemd naar de kleurrijk versierde pijlen, die een toreador gebruikt tijdens een stierengevecht. 

Lees meer...