Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Bereiden
Dressing van wijnazijn Afdrukken E-mail
maandag 12 februari 2007

Bereidingstijd

  • 5 min bereiden

Ingrediënten

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Maak een dressing van de (wijn)azijn, de olijfolie en het zout door eerst de wijnazijn in een schaaltje te doen en dit te kloppen met de olijfolie. Voeg vervolgens een snufje zout toe en roer goed door. Proef de dressing op smaak. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade.
 
Dressing van balsamico-azijn Afdrukken E-mail
donderdag 25 januari 2007

Bereidingstijd

  • 5 min bereiden 

Ingrediënten

  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout 

Bereidingswijze

Maak een dressing van balsamico-azijn, de olijfolie en het zout door eerst de balsamico-azijn in een schaaltje te doen en dit te kloppen met de olijfolie. Voeg vervolgens een snufje zout toe en roer goed door. Proef de dressing op smaak. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade.

 
Dressing van citroensap Afdrukken E-mail
donderdag 25 januari 2007

Bereidingstijd

  • 5 min bereiden 

Ingrediënten

  • ½ tot 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • wat zout 

Bereidingswijze 

Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en het zout door eerst het citroensap in een schaaltje te doen en dit te kloppen met de olijfolie. Voeg vervolgens een snufje zout toe en roer goed door. Proef de dressing op smaak. Voeg eventueel nog wat zout toe.

Roer de dressing vlak voor het opdienen door de salade.

 
Kloppen van slagroom Afdrukken E-mail
woensdag 17 januari 2007

Bereidingstijd

  • 5 min voorbereiden
  • 5 min kloppen van de slagroom 

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 3 theelepels suiker
  • 1 scheutje citroensap

Bereidingswijze

Neem de koude slagroom uit de koelkast en doe dit in een maatbeker (of iets dergelijks), voeg hier de suiker en het citroensap aan toe. Klop totdat de slagroom stijf is. Slagroom is pas goed stijf als je de maatbeker kan omkeren, zonder dat de slagroom eruit valt.

Tip 

De citroensap zorgt er voor dat je de slagroom niet tot boter kunt slaan, maar wel dat je de slagroom erg stijf kunt slaan.