Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Groenten
Judias Verde a la Español - Snijbonen op spaanse wijze Afdrukken E-mail
woensdag 08 augustus 2007

Image

Snijbonen ... je vind ze lekker of niet. Vroeger hadden deze bonen vaak een houtachtige draad langs de rug van de boon, waardoor ze "scherp" smaakten. Tegenwoordig zijn de snijbonen draadloos en smaken zij eigenlijk altijd goed.

Met snijbonen kun je eindeloos combineren. Dit is een recept uit Spanje; de bonen worden in olijfolie gestoofd met tomaat, ui, knoflook en rauwe ham.  

Lees meer...
 
Bloemkool met kappertjessaus Afdrukken E-mail
maandag 09 april 2007

Image

Dit is een mooie manier om bloemkool met een andere saus te bereiden. Al hoewel het recept van origine uit Spanje komt, heb ik door de ingrediënten aan te passen een ander recept gemaakt.

Bloemkool is een van de meest bekende Nederlandse groenten en ook Nederlands meest gegeten groente. Deze groente is, net als de overige soorten kool, rijk aan vitamine C. Daarnaast bevat bloemkool ook nog calcium. 

Bloemkool komt oorspronkelijk uit Perzië en was zelfs al bij de oude Egyptenaren bekend. Tegenwoordig worden er meerdere soorten bloemkool geteeld; de groene en paarse bloemkool en de mooie decoratieve romanesco.  Broccoli behoort niet tot de familie van de bloemkool, maar is wel nauw verwant. De smaak van broccoli komt overeen met bloemkool.

Lees meer...
 
Tuinbonen Afdrukken E-mail
maandag 26 februari 2007

Image

De tuinboon komt van origine uit het Middellandse-Zeegebied en in de vijftiende eeuw werd de tuinboon in Europa gegeten. Van de tuinboon zijn twee rassen bekend; met de enigszins bittere tuinboon-smaak en zonder de bittere tuinboon-smaak.

Zelf vind ik de tuinbonen met de bittere smaak het lekkerst en deze tuinboon wordt ook het meest verkocht. Deze tuinboon wordt veelal ingevroren verkocht.

Lees meer...
 
Sambal Goreng Boontjes Afdrukken E-mail
maandag 05 februari 2007

Image

Sambal Goreng boontjes is een pittig groenten gerecht en komt uit de Indonesische keuken. Oorspronkelijk maak je het gerecht klaar met snijbonen en lombok. Ik heb gekozen om gebruik te maken van sperziebonen en van (kant en klare) sambal. 

Lees meer...
 
Rode kool Afdrukken E-mail
vrijdag 12 januari 2007

Image

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. In Langedijk, mijn geboorteplaats, wordt veel rode kool geteeld. Hier vind je dan ook de verschillende rode koolsoorten zoals de Langendijker Allervroegste, de Langerdijker Herfst en de Langendijker Bewaar.

Gek genoeg komt dit rode kool-recept niet van mijn moeder (een echte Langedijkse), maar van mijn schoonmoeder. En zij heeft dit weer van haar moeder. 

Lees meer...