Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Salades
Komkommer-hamsalade Afdrukken E-mail
donderdag 15 februari 2007

Image

Komkommer is een prima basis voor een frisse salade. Met komkommer als uitgangspunt kun je eindeloos variëren. Ik heb de komkommer weer op de Spaanse wijze klaargemaakt. Aan deze salade heb ik verder mais, kapucijners, tomaten en reepjes (gekookte) ham toegevoegd. 

Lees meer...
 
Komkommer-paprikasalade Afdrukken E-mail
maandag 12 februari 2007

Image

De originele Spaanse salade is echt bijzonder. De komkommer wordt namelijk eerst een uur in het zout gezet, voordat de salade wordt gemaakt. Door de komkommer op deze manier te behandelen, wordt de smaak van de komkommer totaal anders.

Ik wilde de salade wel anders serveren en ik heb daarom aan de komkommer wat tomaten, paprika en mais toegevoegd.

Lees meer...
 
Fruitige Salade Afdrukken E-mail
maandag 15 januari 2007

Image

Deze fruitige salade is lekker bij een vleesgerecht maar smaakt goed bij de Tagliatelle met spaanse gehaktballetjes

Lees meer...
 
Tomatenveldsalade Afdrukken E-mail
donderdag 04 januari 2007

Image

Tomaten met mozzarella en enkele blaadjes basilicum vormen een typisch Italiaans gerecht, Insalata Caprese. Mozzarella is een verse kaas gemaakt van melk (de wei). De originele mozzarella is gemaakt van melk van de waterbuffel, maar hier wordt bijna altijd mozzarella van koemelk verkocht.

In dit gerecht heb ik als variatie de basilicum vervangen door veldsla. Samen met de pittige balsamico-dressing, levert dit een lekkere frisse salade op.

Lees meer...
 
Bleekselderijsalade Afdrukken E-mail
donderdag 28 december 2006

Image

Bleekselderij is een pittige groente en door zijn uitgesproken smaak leent bleekselderij zich uitstekend om verwerkt te worden in salades. Ik heb voor deze salade bleekselderij gemengd met tomaten en feta. Als dressing heb ik gekozen voor olijfolie en citroensap. Door deze combinatie is het een hele frisse salade geworden, die uitstekend bij diverse vleesgerechten gegeten kan worden.

Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 14 van 14