Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Salades
Salade van pasta Afdrukken E-mail
donderdag 20 september 2007

Image

Ik zit bij een club, die elke maand samen komt om in het Engels met elkaar te converseren. Nu was het idee geopperd om ook eens gezamenlijk te koken. Natuurlijk vond ik dit een geweldig idee.

We moesten allemaal een gerecht klaarmaken. Tijdens de bereiding hebben wij onder het genot van een glas wijn onze recepten besproken (natuurlijk in het Engels). Je ziet het eindresultaat van onze inspanning onderaan dit recept. De foto's zijn gemaakt door een lid van onze club.

De salade van pasta heb ik klaargemaakt. Deze salade is ook heerlijk bij vis of gegrild vlees, samen met een stukje Iers brood.

Lees meer...
 
Ensalada de Verano - Zomersalade van aardappelen Afdrukken E-mail
maandag 02 juli 2007

Image

Mmmm.....koude aardappelen op warme dagen. Echt lekker en zeker tijdens deze zwoele "warme" zomerdagen.

Maar natuurlijk niet alleen koude aardappelen. Deze salade wordt aangekleed met (vers) gegrilde paprika, gekookte eieren en nog met wat ansjovis (dit heerlijke zoute visje is een echte delicatesse, die door ons Nederlanders nog te weinig wordt gewaardeerd). Een bijzondere dressing maakt deze salade helemaal af.

Door de diverse heerlijke smaken is deze salade een echt 'toppertje'.

Lees meer...
 
Tomatenkomkommersalade Afdrukken E-mail
maandag 18 juni 2007

Image

Ik hou ontzettend veel van lekkere frisse salades. Dit is ook zo'n heerlijke salade met gezonde ingrediënten zoals tomaten en komkommer.

Goede rijpe rode tomaten zijn gezond omdat tomaten een anti-oxidant (lycopeen) bevatten, die mogelijk bescherming biedt tegen kanker en hart-en vaatziekten. Daarnaast zijn tomaten een goede vitamine A bron (in de vorm van β-caroteen).

Komkommer wordt beschouwd als een echte slankmaker door de grote hoeveelheid water en het lage caloriegehalte. Hierdoor vormt de komkommer een goede aanvulling op de tomaten in deze salade.

Lees meer...
 
Garnalen-veldsla Afdrukken E-mail
maandag 14 mei 2007

Image

Salades zijn ideaal als bijgerecht, omdat je met slechts een aantal ingrediënten eindeloos kunt varieren. Dit geldt ook voor deze salade. Hier gebruik ik veelal de zelfde ingrediënten als bij mijn andere salades, maar door een andere combinatie smaakt de salade weer totaal anders. 

Lees meer...
 
Salade met tonijn en ei Afdrukken E-mail
maandag 07 mei 2007

Image

Deze salade is gemaakt met Salanova Kluitsla. Dit is een nieuw soort sla en wordt verkocht met de kluit nog aan de sla. Hierdoor is deze sla langer houdbaar. Er zijn vier verschillende soorten kuitsla verkrijgbaar. Ik heb de eikenblad-variant gebruikt voor deze salade.

Om de salade te garneren gebruik ik tonijn, tomaat en eieren. 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 14