Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Nagerechten
Aardbeien met Yoghurt Afdrukken E-mail
donderdag 26 juli 2007

Image

Het is weer aardbeientijd; heerlijk dat zomerfruit samen met wat fris zure yoghurt. Lekker op smaak gemaakt met wat poedersuiker en klaar is het nagerecht.

Lees meer...
 
Rijstpudding met tutti-frutti Afdrukken E-mail
maandag 04 juni 2007

Image

Kinderen zijn dol op rijstpudding of rijstepap. Het is ook nog eens makkelijk zelf te maken. Door de combinatie van tutti-frutti met rijstpudding wordt het een feestelijk nagerecht.

Tutti-frutti is een mengsel van gedoogde zuidvruchten, die oorspronkelijk afkomstig zijn uit landen rondom de Middellandse zee. Het mengsel bevat vaak gedroogde pruimen, appels, abrikozen, peren, dadels en vijgen. Voor het gebruik moeten deze vruchten worden geweld. 

Lees meer...
 
Peren en Bramen Crumble Afdrukken E-mail
maandag 30 april 2007

Image

Nagerechten met vers fruit vind ik zelf heerlijk. Dit nagerecht bevat peren samen met bramen. Daar bovenop komt wat crumble. Een mooie combinatie.

Ik maak gebruik van Conference peren. Het is een smaakvolle peer met veel roestige bruine vlekken en soms een blos op de wangen. Dit ras wordt veel geteeld in Nederland. De meeste peren komen uit de Betuwe en van de Zeeuwse eilanden. De Conference kan goed bewaard worden.

Bramen zijn in het najaar vers te verkrijgen, zeker als je ze zelf plukt in de duinen. Dit is een ideaal nagerecht voor de herfstdagen, maar ook in de andere seizoenen smaakt dit gerecht prima. Alleen zal je de bramen uit pot of vriezer moeten halen. 

 

Lees meer...
 
Sinaasappel/Banaan en kiwi met honing Afdrukken E-mail
vrijdag 13 april 2007

Image

Een lekker nagerecht door de combinatie van fruit met slagroom en een dressing van sinaasappelsap met honing. Dit nagerecht is heel eenvoudig te maken. 

Lees meer...
 
Griesmeelpudding met rode saus Afdrukken E-mail
vrijdag 16 maart 2007

Image

Griesmeel is gewoon grof gemalen tarwe en bevat geen toegevoegd suiker. Ook couscous is een soort griesmeel evenals bulgur.

Van deze tarwe heb ik zelf een pudding gemaakt. Wij vinden deze pudding lekkerder doordat er minder suiker in zit en doordat de structuur van de pudding anders is, vergeleken met het kant en klare product. De eigengemaakte saus smaakt er heerlijk bij.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 9 van 10