Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Hoofdgerechten
Mejillones - Mosselen Afdrukken E-mail
maandag 14 mei 2007

Image

Echte Zeeuwse mosselen zijn heerlijke en gezonde zeevruchten. Voorheen kon je eigenlijk alleen eten als de "R" in de maand voorkwam (van september tot april), maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar wel verkrijgbaar.

Ook in Spanje worden de Nederlandse mosselen wel gegeten, maar de lokale mosselen zijn daar meer geliefd. De Spanjaarden bereiden de mosselen heel simpel; doe de mosselen in een pan en kook ze gaar. Ze smaken dan geweldig.

Lees meer...
 
Tagliatelle met zalm in Portsaus Afdrukken E-mail
maandag 07 mei 2007

Image

Weer een heerlijk gerecht uit de Spaanse keuken.

In de Spaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van vis. Spanje is het Europese land waar de inwoners de meeste vis consumeren. En dit is ook goed te zien, zelfs in de bergstreken is er nog volop verse vis verkrijgbaar.

In dit recept wordt de tagliatelle met zalm geserveerd in een portsaus. Een wonderbaarlijke combinatie, die zeer goed smaakt.

Lees meer...
 
Varkensvlees in pittige saus Afdrukken E-mail
maandag 02 april 2007

Image

In dit gerecht wordt gebruik gemaakt van chilipepers en groene pepers. Er zijn 2 chilipepers om te stoven en 8 groene pepers om te frituren gebruikt voor dit gerecht. De gefrituurde pepers worden bovenop de schotel gedecoreerd. Deze groene pepers geven dit gerecht nog een extra "bite".

Dit gerecht wordt in de Spaanse keuken ook bereid, maar dan met de wangen van kalveren en een lokale pepersoort. 

Chilipeper (ook wel spaanse peper of rode peper genoemd) komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Daar wordt deze peper gebruikt in diverse gerechten. De peper prikkelt de warmtezintuigen in de mond, waardoor het gerecht als "heet" wordt ervaren.

De chilipeper behoort tot de familie van de nachtschade evenals de aardappel, tomaat en de paprika.

Er worden veel pepers gekweekt, die nogal in kleur, vorm, grootte en scherpte verschillen. Groene pepers zijn vaak minder scherp doordat deze pepers nog niet rijp zijn.

Lees meer...
 
Macaronischotel met olijven Afdrukken E-mail
maandag 26 maart 2007

Image

Tefwoorden voor dit gerecht zijn: eenvoudig te bereiden en snel klaar.

Het is echt een éénpansgerecht van macaroni, kipfilet en tomaten. Lekker bij deze schotel zijn nog wat extra olijven en parmezaanse kaas. Ook kun je er nog Gegrilde hamlapjes en een Doperwtensalade bij serveren.

Voor deze schotel heb ik macaroni gebruikt, maar ook penne of fusilli kunnen worden gebruikt.

Lees meer...
 
Gestoofde Gans met perensaus Afdrukken E-mail
maandag 19 maart 2007

Image

Het vlees van een gans leent zich uitstekend om te stoven. Alleen de borstfilets worden kort gebraden/gebakken, net als biefstuk.

Ik kreeg 2 ganzen, die samen 2500 gram wogen. Allereerst heb ik een vriend gevraagd om deze ganzen in stukken te snijden/hakken. Er was geen pan groot genoeg om de ganzen in te braden.

Dit is een heel bijzonder recept geworden. Bij de gans heb ik namelijk peren en enkele biscuitjes toegevoegd. Samen met de knoflook en de tomaten leverde dit een verrukkelijke saus op. 

 

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 10 - 18 van 32