Gegrilde hamlapjes |
|
|
maandag 08 januari 2007 |

Het grillen van vlees is smakelijk en eenvoudig. Zelf gebruik ik een grillplaat voor het gasfornuis, maar het kan natuurlijk ook op de barbecue of gewoon in de koekenpan. Ook zijn er speciale grillpannen te koop. Die hebben het voordeel ten opzichte van de koekenpan, dat er ribbels in de bodem zitten, waardoor het vlees niet in zijn eigen vocht kookt. En natuurlijk ziet het vlees er wat mooier uit. Gegrild vlees smaakt lekker bijvoorbeeld lekker bij gekookte aardappelen en Versierde Spruitjes.
|
Lees meer...
|
|
Tortellini's Carbonara |
|
|
woensdag 03 januari 2007 |

Pasta Carbonara is van origine een gerecht uit midden Italië. Dit gerecht wordt meestal klaargemaakt met spaghetti, maar deze variatie met tortellini's is ook erg lekker. Mijn kinderen zijn dol op deze tortellini's, vooral vanwege de roomsaus. Ook de Duitse biefstukjes met de eigen gemaakte Kruidenboter vallen in de smaak. Voor de volwassenen heb ik er een Tomatenveldsalade met morzarella bij gemaakt. Je kunt er stokbrood of Turks brood bij serveren. |
Lees meer...
|
|
Lamsvleesstoofschotel met pruimen |
|
|
dinsdag 02 januari 2007 |

Veel mensen zien op tegen het bereiden van stoofschotels, omdat deze schotels een lange tijd op moeten staan. Ik vind het maken van stoofschotels juist plezierig, omdat ze meestal niet veel voorbereiding vergen. Daarnaast kun je ze meestal van te voren grotendeels klaarmaken, zodat je ze voor het opdienen alleen nog even hoeft af te maken. Deze stoofschotel is een zoete pittige lamsstoofschotel met pruimen en zwarte olijven. Lamsvlees kan goed worden gecombineerd met zoete ingrediënten, in dit geval honing en gedroogde pruimen. |
Lees meer...
|
|
Shoarma Speciaal |
|
|
woensdag 27 december 2006 |
Shoarma is een vleesgerecht uit het Midden-Oosten. In de shoarma zaken wordt shoarma van lamsvlees geserveerd in een pita-broodje. In de supermarkt of bij de slager is meestal alleen shoarma van varkensvlees te koop.
Voor dit recept maak ik gebruik van shoarma van varkensvlees. In dit recept heb ik shoarma aangevuld met paprika, uien en knoflook, om er een hoofdgerecht van te maken. De "gewone" shoarma broodjes heb ik daarbij vervangen door Egyptisch ongerezen brood. Om er een complete maaltijd van te maken heb ik er een bleekselderijsalade en zelfgemaakte knoflooksaus bij geserveerd. |
Lees meer...
|
|
Fideua con Verduras - Pasta met groenten |
|
|
woensdag 27 december 2006 |
Hoewel je het misschien niet zult verwachten wordt er in de Spaanse keuken veel gebruik gemaakt van pasta. Vooral aan de oostkust van Spanje (Cataluña en Valencia) worden, naast rijst, veel pastagerechten geserveerd. Voor dit Spaanse éénpansgerecht maak ik dan ook gebruik van pasta. Ik heb deze pasta, Fideos, uit Spanje meegenomen. Deze pasta lijkt op dikke vermicelli en is in Spanje in diverse diktes verkrijgbaar. Voor dit gerecht kan je ook gebruik maken van macaroni. |
Lees meer...
|
|
|
|
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>
|
Resultaten 28 - 32 van 32 |