Hoofdmenu
Home
Recepten
Tapas
Tips
Zoeken
Info
Contact
Links
Sitemap
Hoofdgerechten
Gestoofde nijlgans in zoete saus Afdrukken E-mail
donderdag 15 februari 2007

Image

De nijlgans behoort tot de groep halfganzen en is nauw verwant met de bergeend. De filets van deze vogels zijn uitgesproken lekker van smaak (een fijn wildgebraad).

Maar als stoofvlees smaakt de nijlgans ook uitstekend. Vooral met wat kruiden, uien, knoflook en soja-saus. Daarnaast heb ik aan het eind van de kooktijd nog wat stukjes ananas en mandarijnen (uit blik) toegevoegd om het zoete karakter van het vlees te benadrukken.

Lekker bij deze dit stoofvlees smaakt wat rijst en een salade.

Lees meer...
 
Bolognesesaus met Tortellini's Afdrukken E-mail
maandag 12 februari 2007

Image

Bolognesesaus is een Italiaanse saus voor bij pasta's. In de Italiaanse keuken wordt vaak tagliatelle bij deze saus geserveerd. Op de foto staat deze saus afgebeeld met tortellini's.

Het is een saus waarin gehakt, uien, tomaten worden verwerkt. Ook wordt er pancetta (Italiaanse baconspek), wortelen en bleekselderij aan toegevoegd.  Pancetta is vergelijkbaar met onze ontbijtspek (vleeswaar).

Voor mijn bolognesesaus maak ik gebruik van gehakt, tomaten, kruiden en wat gegrilde paprika's.  Eigenlijk is deze saus een mijn eigen "Spaanse variant" op de Italiaanse.  

Lees meer...
 
Hollandse Fabada Afdrukken E-mail
donderdag 08 februari 2007

Image

Fabada is een gerecht uit Noord-Spaanse provincie Asturias. Het gerecht wordt gemaakt met speciale witte bonen; de fabada-bonen. Ze worden in deze provincie veel verkocht. Wij wilden ook wat van deze bonen mee naar huis nemen, maar we vonden ze wat te prijzig. De bonen kosten € 11,00 per kilo (in 2004).

Ook het vlees wat aan het gerecht wordt toegevoegd, is voor Nederlandse begrippen apart. Er gaan in: een hambot (het uiteinde van een gedroogde ham), een chorizo (maar wel een rauwe) en een morcilla (een soort bloedworst). Ook wordt er nog wat saffraan en olijfolie toegevoegd.

Ik heb een Nederlandse variant gemaakt met karbonaden, gerookt spek en de chorizo, die hier in Nederland verkrijgbaar is (deze is al gaar). Ik heb ook onze gedroogde witte bonen gebruikt.

Lees meer...
 
Rendang Afdrukken E-mail
maandag 05 februari 2007

Image

Rendang komt oorspronkelijk uit West Sumatra (Indonesië). Het is een specifiek gerecht van de Minangkabau's en wordt klaargemaakt om gasten te eren. Er zijn diverse bereidingswijzen voor Rendang, maar de basisingrediënten zijn: rundvlees, kokosmelk, gember, pepertjes en citroengras.

Ik zelf serveer dit gerecht dan ook graag voor mijn eigen gasten. In dit geval heb ik de rendang opgediend met rijst met studentenhaver, Seroendeng en Sambal Goreng Boontjes. Daarnaast staat er nog cassave kroepoek en katjang pedis bij ons op tafel.

Lees meer...
 
Tagliatelle met spaanse gehaktballetjes Afdrukken E-mail
donderdag 01 februari 2007

Image

In Spanje (met name in Andalusië) worden gehaktballetjes geserveerd als tapa, maar ook als hoofdgerecht. De Spaanse naam voor gehaktbal is Albóndiga. Albóndiga is oorspronkelijk een Arabisch woord en betekent "bal". In Spanje tref je vele variaties aan; ze zijn gemaakt van vlees of van vis met diverse kruiden. 

Ik heb mijn eigen variatie op "Albóndigas al la bilbaína" klaargemaakt en geserveerd met tagliatelle. Dit gerecht lijkt een beetje op de Amerikaanse "spaghetti meatballs".

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Resultaten 19 - 27 van 32